The Adventures of Tintin: The Game



Belçikalı yazar Georges Rami tarafından 1926 yılında yaratılan Tintin (Nam-ı diğer Tenten) beyaz perdeden sonra oyun dünyası ile de buluştu. Hepimizin küçükken bir şekilde tanışmış olduğu bu neşeli genç araştırmacı gazeteci ve dostlarının maceraları bakalım dijital ortamda da çizgi romandaki kadar sürükleyici mi?

Kahramanımızın orijinal ismi olan Tintin yerine hepimizin kulak aşinalığı olan Tenten ismi ile incelemenin devamını yazacağım. Öncelikle kahramanımızı kısaca tanıtmak gerek. Zira daha çok orta yaş çağındakilerin kahramanı olan Tenten son jenerasyonun biraz uzak olduğu bir isim. Kendisi ufak köpeği Snowy, sakallı dostu kaptan Haddock, Prof. Calculus ve şirin dedektifler Thomson ve Thompson ile maceradan maceraya koşan genç bir gazetecidir.  Bu arada Tenden hariç neredeyse tüm karakterlerin isimleri farklı bölgelerde farklı hallere bürünmüştü. Neyse anlayacağınız amacı olayları çözmeye çalışan genç, heyecanlı bir araştırmacı gazeteciliktir.

Gelelim oyunumuza. Her şeyden önce oyunun Ubisoft imzası taşıdığını belirtmek gerek. Ayrıca oyunun, yakın zamanda beyaz perdede yer alan ve aynı adı taşıyan Steven Spielberg ve Peter Jackson imzalı film ile neredeyse birebir aynı kurguya sahip olduğunu belirtmek gerek. Ancak daha oyun başlar başlamaz grafiksel olarak hayal kırıklığı yaratan bir yapım ile karşı karşıya kaldığımı belirtmek istiyorum. Oyun boyunca iki boyutlu ve üç boyutlu oynanış deneyiminiz oluyor ancak özellikle üç boyutlu bölümlerde grafiksel başarısızlığı ciddi anlamda hissediyorsunuz. Belki tüm oyun iki boyutlu yapılsa ve renk seçiminde daha titiz davranılsa daha başarılı olunabilirmiş.

Tahmin edeceğiniz üzere kahramanımızın araştırmacı özellikleri nedeniyle oyun boyunca tüm amacımız bazı gizli saklı kalmış vakaları çözmek. Bunu yaparken de en önemli dostumuz Snowy’nin yardımı çok dokunuyor. Genel olarak macera ve platform öğelerinin harmanlandığı bir oynanış söz konusu diyebilirim. Oyun boyunca bir takım düşmanlar ile mücadeleye girişiyoruz ancak bu mücadelemiz açık ara bizim lehimize sonuçlanıyor. Çünkü oyunda güç dengesi ve yapay zeka pek iyi ayarlanamamış. Düşmanlarımız biri gelse de beni alaşağı etse diye seyrediyorlar adeta.

Oyunun müziklerinden bahsetmek gerekirse filmden de aşina olduğunuz müzikler ile karşı karşıyayız. Açıkçası müzik ve ses olarak oyun tatmin edici duruyor. Genel olarak mekan ve ses uyumu başarılı diyebiliriz. 


SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

 İşletim Sistemi: Windows XP / Vista / 7
İşlemci:
Intel Core Duo 2GHz
RAM:
1 GB
Ekran Kartı:
NVidia 8 series / ATI RADEON  HD 4000 
RAM: 256 MB
HDD:
8 GB

OYUN İÇİ GÖRÜNTÜLER





Boyut :  7.64 MB
Sıkıştırma : Rar / Şifresiz
Tarama : Avira-Avast- DRWEB / Durum Temiz

https://mega.co.nz/#!H04DQAIa!ZqiG6z6GEFaixo25VghkGwKTEmJeSVGby2YrORCM9sA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Counter Strike 1.6 Karanlık Yerleri Aydınlatma

Agar.io - Skin İsimleri